Dark Sky Terschelling
Dark Sky Terschelling

Beleef de nacht @ Dark Sky Park De Boschplaat

Avonturiers en nachtliefhebbers….kom u verwonderen over de schoonheid van de sterrenhemel in het eerste officiële Dark Sky Park van Nederland! In het natuurgebied de Boschplaat ziet u meer sterren aan de hemel staan en beleeft u de natuur en de nacht in haar puurste vorm! Uniek in Nederland en helemaal gratis!

 

Trek uw warme kleding aan en bezoek het Dark Sky Park! Vanaf onze centraal gelegen vakantieparken loopt u er zo heen.

De nacht in haar puurste vorm
De Boschplaat, uniek en ongerept
Ontspannen en loslaten

1e Dark Sky Park van Nederland!

Door de pracht en de zichtbaarheid van de bijzondere sterrenhemel op Terschelling is Melis de Vries van Terschelling Recreatie op het idee gekomen om een Dark Sky Park op te richten. Dark Sky gebieden liggen meestal in natuurgebieden waar de lucht nog schoon is, er stilte heerst en speciale dieren- en plantensoorten leven die gebaat zijn bij een zo natuurlijk mogelijke omgeving.

En met succes! Sinds 2015 draagt het natuurgebied De Boschplaat het predicaat Dark Sky Park. Deze titel is het park toegekend door de Internationale Dark Sky organisatie IDA. Zo kunt u optimaal genieten van de sterrenhemel en blijft dit unieke stukje natuur behouden.

Meer weten over het Dark Sky Park Terschelling? Kijk op www.darkskyterschelling.nl.

Mooie foto gemaakt? Deel die met ons op Facebook onder vermelding van #darkskyterschelling

Over de Boschplaat

Natuurgebied de Boschplaat ligt in het oosten van Terschelling waar geen mensen wonen; je de grens ziet tussen land, wad en zee; een paradijs is voor vogels en het is een plek waar ook de mens welkom is. Het is ca. 5 a 10 kilometer groot en in beheer bij Staatsbosbeheer. Er broeden 65 vogelsoorten en is tijdens het broedseizoen van 15 maart tot 15 augustus voor een deel niet toegankelijk. Het zandpad langs de duinenrij is wel het hele jaar open. Vanwege de naam denken mensen dat het gebied vroeger bebost zou zijn geweest. Dat is niet het geval. ‘Bos’ betekent in de oude benaming eigenlijk ‘verhoging in het landschap’ of ‘duin’.