Oerol Terschelling_fotoMoonSaris_

Oerol festival Terschelling

Terschellings festival Oerol staat bekend als een van de meest uitzonderlijke landschapskunstfestivals in Europa. Vanuit zijn wortels als een klein festival in 1982 is Oerol uitgegroeid tot een waar fenomeen.

 

Elk jaar in juni wordt het eiland Terschelling in de Waddenzee tien dagen getransformeerd tot een uniek natuurlijk podium voor theater, dans, kunstinstallaties en muziek. Meer recente projecten tonen een combinatie van kunst, wetenschap en natuur. Deze projecten worden steeds belangrijker en vormen nieuwe ambities voor het festival. Met een enorm publiek dat als veldwerkers deelneemt aan laboratoriumprojecten wordt het festival een leuk maar serieus levend laboratorium. Bij Oerol kunnen nieuwe perspectieven op maatschappij, natuur en cultuur worden verkend, door in te gaan op hoe mensen bewegen en zich gedragen in hun omgeving. De shows en lab-projecten waar mens en natuur elkaar ontmoeten, zijn gemaakt voor de specifieke locaties waar ze plaatsvinden. Van een theaterspektakel tot acrobatiek en interactieve installaties: u vindt dit alles en meer in de duinen, op het strand, in het bos, op de dijken, in schuren of schuren en gewoon in de straten van Terschelling.

Met 130.000 verkochte tickets per jaar is Oerol een groot 10-daags festival en het hele jaar door onderzoekslaboratorium voor landschapskunst dat de kloof overbrugt tussen opkomende kunstenaars, gerenommeerde wetenschappers, natuurbeschermers en een groot algemeen publiek. Ook scouten honderden (inter) nationale programmeurs hier nieuw werk. Naast deze belangrijke bijdrage aan het bevorderen van mobiliteit, creëert Oerol ook een tijdelijke samenleving waarin kunstenaars en publiek elkaar gedurende meerdere opeenvolgende dagen ontmoeten en die relaties verdiepen. Met 75% van de inkomsten van niet-gouvernementele organisaties is Oerol een ambitieuze culturele ondernemer.

 

Voor meer informatie over kaarten en programering, kijk op: www.oerol.nl

 

Op zoek naar overnachting tijdens Oerol? Bekijk hier de accommodaties en beschikbaarheid van Terschelling Recreatie.