Zwemmen in de vrije natuur
Zwemmen in de vrije natuur

Wild swimming Terschelling

Wild Swimming is in Engeland een toenemende hype; met websites, tv programma's, groepen die ondertussen clubs zijn geworden en meerdere uitgebrachte boeken. In Nederland noemen wij het vrije natuur zwemmen, helaas nog niet zo bekend. Zonde eigenlijk want als je de wild swimmers mag geloven wekt het wild swimming Endorfine op, neemt het spanning weg, en geeft het je een mentale boost terwijl je midden in de natuur je onderdompeld in het koude water, je lichaam sneller dan verwacht zich aanpast en nog een kick nageeft als je bloedsomloop na het zwemmen begint te werken.

 

Terschelling is de perfecte plek als het gaat om wild swimming/ vrije natuur zwemmen, het kent meerdere locaties varrierend van zoudwaterlocaties de Noordzee en de Waddenzee, tot een Duinmeer met zoetwater. Het duinmeertje ligt naast vakantiepark de Riesen, in je ochtendjas loop je zo uit je huisje naar het meertje. De Noordzee en de Waddenzee zijn voor zowel Tjermelân als de Riesen op 2,5 kilometer afstand. 

 

Het is aan te raden om alleen te zwemmen op officieel aangewezen zwemwaterlocaties omdat daar de waterkwaliteit en de fysieke veiligheid in de gaten wordt gehouden. Het meertje van Hee en de Noordzeebadstranden West aan Zee, Midsland aan Zee, Hoorn, Formerum en Oosterend krijgen allemaal de kwaliteitsklasse uitstekend en dan zijn ze ook nog eens onbetaald!

 

Bekijk hier de accommodaties en beschikbaarheid van Terschelling Recreatie.

zwemmen in de vrije natuur
onbetaald
Noordzee
Waddenzee
Duimeer