Vervoer op Terschelling

Openbaar vervoer

Op Terschelling kunt u met de bus, met de taxi of per fiets naar ons toe komen.

Met de bus betaalt u een kleine vergoeding (kijk op bus-terschelling.nl voor de actuele tarieven) en kunt u zich laten vervoeren naar halte Westend (650 meter lopen, een stuk via een zandpad) of naar Halte Camping Cupido (900 meter lopen).

 

Fiets huren

Standaard staan bij onze receptie 7-versnelling fietsen voor u klaar. In de vakantieperiodes is onze voorraad fietsen aangevuld met kinderfietsen, elektrische fietsen en andere fietsen. Wilt u er zeker van zijn dat de fiets van uw keuze voor u klaar staat! Reserveer dan van te voren uw fietsen. Indien gewenst zorgen wij ervoor dat de door u gereserveerde fiets(en) bij fietsverhuur Tijs Knop aan de haven van West Terschelling voor u klaar staan en dat tijdens kantooruren uw bagage naar het park gebracht wordt . Bij vertrek kunt u de fietsen op ons park laten staan of uw gehuurde fiets(en) inleveren bij fietsverhuur Tijs Knop voor de boten vanaf 12.30 uur is dan weer bagageservice mogelijk in overleg met de receptie. Bagageservice is alleen mogelijk in combinatie met fietshuur. Voor vragen, kunt u terecht bij onze receptie.

 

Met de auto
Vanaf het haventerrein slaat u rechtsaf. U rijdt dan langs de boten op het begin van de hoofdweg. Volg deze weg. U gaat als u West uit rijdt over een grote heuvel, daarna volgen nog wat huizen en campings en opeens rijdt u de open weilanden in. Dan wordt het een beetje opletten.

Als u kort daarna (een paar honderd meter) de eerste huizen weer langs de weg ziet staan komt u langs het dorp Hee. U moet niet de eerste afslag bij Hee hebben (zo wel, dan kunt u via het zandpad bij ons komen) maar de tweede aan de linkerkant. Er staat ook een bord van ons vakantiepark bij. Ga zodra u langs Hee rijdt alvast iets rustiger rijden en dan ziet u vanzelf het bord verschijnen. U kunt ook kijken naar Camping Cupido of Camping de Kooi. Vanaf daar is het de eerste afslag linksaf (voor het meertje) en dan rijden tot u voor onze deur staat!

Vervoer van en naar Terschelling

De veerboot naar Terschelling gaat vanuit Harlingen. De haven in Harlingen is makkelijk bereikbaar met de auto, maar ook prima met de trein die helemaal naar de haven rijdt.

 

Met de auto 

U rijdt naar Harlingen en u kunt daar parkeren of de auto meenemen op de boot. De boot is wel vrij prijzig met een auto en bovendien kunt u gemakkelijk met de fiets uit de voeten. Maar neemt u toch liever de auto mee, dan is het fijn om te weten dat u die bij uw eigen bungalow kunt parkeren.

Er zijn verschillende parkeeropties in Harlingen. Onder de haven zit een parkeergarage die echter niet goedkoop is. Iets verderop zit een lang-parkeren terrein met pendelbussen naar de boot. Het is ook goed te lopen vanaf dat terrein naar de boot.

 

Met het openbaar vervoer

U maakt het uzelf best gemakkelijk door lekker de trein of bus te nemen. De treinen stoppen op station Harlingen Haven, daar kunt u wandelen naar de boot. U stapt wel in Leeuwarden van de NS over op een lokale treinvervoerder, dus vergeet niet in Leeuwarden even uw OV-pas uit en in te checken.

Er gaat ook een bus over de Afsluitdijk. Deze Qliner rijdt regelmatig tussen onder andere Alkmaar en Harlingen.

 

Met de fiets

Misschien een beetje een vreemde suggestie, maar elk jaar gaan mensen gewoon lekker op de fiets onderweg naar Terschelling vanuit het hele land. Dat gebeurde heel vroeger al, en nog steeds is dat een verrassend veel voorkomende methode. Komt u met de fiets naar Terschelling? Op de langzame boten kan tegen een kleine vergoeding uw fiets mee zodat u op het eiland ook met uw eigen fiets kunt blijven fietsen!